Associació UDUTAMA per al recolzament de minories ètniques o culturals

Bàner
Bàner
Beques d’estudi i allotjament de joves de minories ètniques del nord de Tailàndia PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
divendres, 26 d'abril de 2013 15:27

 

Udutama engega un nou projecte educatiu


Una mica d’història ...

Durant l’estiu de l’any 2012 un grup de voluntàries reclutades per Udutama va assistir a un programa de voluntariat en una escola ecològica de la província de Chiang Rai, al nord de Tailàndia, on estudiava, en règim d’internat, un grup d’unes trenta noies de minories ètniques. Arran d’aquesta experiència, Imma, Jéssica i Clara, voluntàries a l’escola, van decidir seguir donant suport econòmicament els estudis de grau superior d’algunes de les noies i recaptar fons entre amics i coneguts a través de diverses iniciatives.

Durant el primer trimestre del 2013 Udutama va viatjar a la zona, va entrevistar a les noies que volien seguir estudiant i va contactar amb la professora Jureelak Pimrot, responsable del programa de voluntariat durant 2012. Entre tots vam decidir crear un fons per a beques d’escolarització i allotjament de joves de minories ètniques i començar per becar quatre noies de les minories Akha i Lahu.

Objectiu del projecte

L’objectiu és subvencionar l’escolarització en centres de formació professional, d’educació secundària i universitària, d’un grup de joves pertanyents a minories ètniques del nord de Tailàndia i el seu allotjament a prop dels centres d’estudi. Totes les joves seleccionades han mostrat un especial interès en estudiar per dedicar-se professionalment en el futur a diverses activitats que donin suport al desenvolupament social i econòmic de les seves comunitats d’una forma sostenible i integrada amb les tradicions culturals pròpies.

La professora Jureelak Pimrot, una professional de total confiança, s’encarregarà del seguiment i atenció personalitzada de les estudiants, ajudant-les en tot el que necessitin, així com de la gestió del pressupost de les beques. Udutama realitzarà una avaluació anual del projecte i contribuirà econòmicament al fons per a les beques.

Les primeres quatre joves becades

A continuació exposem breus biografies de les primeres quatre joves becades

Nam


Té 18 anys i pertany a la minoria ètnica Akha.

Estudis als quals opta: gestió turística i hotelera

Institució: Chiang Rai Vocational School

Durada estudis: 2 anys

És la major de 5 germans. El seu pare està malalt i no pot treballar. Rep moltes pressions de la seva família per començar a treballar i no estudiar. Així i tot, ella tracta de convèncer-los que amb els seus estudis es pot treure un certificat oficial de guia i així optar a una feina millor per ajudar la seva família i a la seva comunitat.

Nee

Té 18 anys i pertany a la minoria ètnica Akha.

Estudis als quals opta: agricultura

Institució: Chiang Rai Agriculture College

Durada estudis: 2 anys

Té 4 germans. Va néixer a Tailàndia però la seva família, com moltes altres famílies Akha, s’ha estat traslladant a través de les muntanyes. El seu pla és obrir un negoci familiar de restauració per vendre els productes de la seva comunitat i al mateix temps mostrar la cultura Akha.

Pond

Té 16 anys i pertany a la minoria ètnica Akha.

Estudis als quals opta: sènior High School (batxillerat)

Institució: Chiang Rai Agriculture College

Durada estudis: 3 anys

Té la id-card tailandesa perquè quan la seva mare va entrar a Tailàndia des de Birmània estava embarassada i un soldat la va ajudar i es va preocupar per ella i la seva família. Té 4 germans grans.

Mei

Té 15 anys i pertany a la minoria ètnica Lahu.

Estudis als quals opta: senior High School (batxillerat), Major in English

Institució: Sahasad School de Chiang Rai

Durada estudis: 3 anys

Li agrada la pintura i es dedicarà a ella en el seu temps lliure. Quan acabi els seus estudis de batxillerat li agradaria estudiar a la Facultat de Tecnologia i Arts de la Universitat de Chiang Rai. En el futur vol ajudar a la seva comunitat fomentant un desenvolupament ecològicament sostenible. La seva mare és la xamana del poblat i la recolza totalment en els seus estudis si pot aconseguir ajuda econòmica.

Col · laboració

Si vols contribuir al fons per a les beques d’escolarització i allotjament de joves de minories ètniques del nord de Tailàndia, si us plau, realitza la teva aportació al compte de l’associació Udutama:

- A la Caixa d'Enginyers:

3025-0002-48-1433320925

- A Paypal:

compte associat a l’adreça info@udutama.org

Per més informació:

Escriu a info@udutama.org

Udutama a Facebook: www.facebook.com/Udutama

Bloc de la voluntària Imma:

http://elartedelaspequenascosas.blogspot.com.es/search/label/proyecto%20solidario

Moltes gràcies per la teva col · laboració!