Associació UDUTAMA per al recolzament de minories ètniques o culturals

Bàner
Bàner
El projecte de beques a joves en risc d'exclusió social continua endavant PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
dimecres, 7 de maig de 2014 11:13

Durant el nostre passat viatge a Tailàndia hem pogut comprovar com les tres noies que reben beques d'estudi i allotjament d'Udutama i de dues voluntàries, la Imma i la Clara, estan aprofitant molt bé els seus estudis.

Nam

 

Vam visitar el Col · legi Professional a Chiang Rai , on Nam està estudiant Turisme . Vam parlar amb Pieerapong Jundao , un dels seus professors i tutor . Ens va dir que Nam és una bona estudiant i sempre ve a classe . Ella va aconseguir un 3,7 sobre 4 en el seu GPA ( Puntuació d’Avaluació de Grau ) en el primer semestre i un 3,2 en el segon , quan va començar a treballar .

 

Nam treballa en un restaurant de 17 a 24 h . Guanya al voltant de 200 baht per dia (uns 5 euros), diners que dóna íntegrament a la seva família de 5 germans . Té una bona relació amb el seu cap , ja que té una certa flexibilitat si no pot anar a treballar un dia.

 

Pond

 

Vam visitar l'Escola Agrícola , on la Pond hi està estudiant , a 12 km de Chiang Rai . Com que era festiu els mestres no hi eren . Pond va aconseguir un 3.2 en el seu GPA en el primer semestre . Encara estava esperant els resultats del segon semestre . És molt difícil per a ella trobar una feina a temps parcial a causa de que la universitat és massa lluny de la ciutat . Pond és feliç amb els seus estudis i ho vam poder comprovar mentre ens estava mostrant com creixen algunes plantes allà. La bicicleta és molt útil per a ella ja què el Col · legi compta amb diferents zones molt allunyades entre si .

 

Mei

 

 

Mei va decidir quedar-se en una residència d'estudiants cristiana dirigida per personal Lahu, la mateixa minoria ètnica que la d'ella . Mei no sentia la pau que volia quan estava dormint al dormitori de l'escola . Per això va decidir mudar-se a aquest altre dormitori , que està envoltat de natura. A Mei li agrada pintar i escriure poemes i allí es troba amb les condicions de pau que esperava . Vam parlar amb el director i mestre del dormitori Lahu. Ensenya als estudiants com ser un bon líder . Mei pertany al subgrup " Lahu vermell". Aquest grup és el més vulnerable , especialment per a les nenes ja què els seus pares en general només pensen en casar les seves filles . Però la família de Mei és una excepció , volen que la seva filla estudiï . En el seu primer semestre va obtenir un 3,29 i ara estava esperant els resultats del segon semestre . Vam visitar l'escola també . Eren vacances allà i no vam poder trobar cap professor . Però vam poder veure el gran que és l'escola , una institució especialment pensada per als estudiants de grups minoritaris .

Darrera actualització de dimecres, 7 de maig de 2014 11:52