Associació UDUTAMA per al recolzament de minories ètniques o culturals

Bàner
Bàner
Avaluació del projecte de beques a joves de minories ètniques PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
dijous, 21 de gener de 2016 06:36

Durant aquest mes de gener hem pogut visitar les joves de minories ètniques en risc d'exclusió social a les que Udutama està donant suport perquè puguin estudiar i optar a una vida millor.

Vam tenir una primera trobada informal perquè ens expliquessin com els havia anat el curs i els seus plans de futur. Vam poder xerrar amb elles en profunditat durant unes sis hores, gràcies sobretot a la intermediació de la nostra col·laboradora Yui, una excel·lent persona que resideix a Bangkok i ens ajuda a gestionar el fons de les beques i a resoldre els problemes de comunicació amb les noies de manera totalment desinteressada.

Mei, de la minoria ètnica Lahu, acaba aquest curs l'educació secundària i es proposa realitzar el grau d'English International Program a la universitat Rajabhat de Chiang Rai.

Pond, de l'ètnia Akha, finalitza també aquest curs els seus estudis tècnics a la Chiang Rai Agriculture and Technology College. Li agradaria continuar el cicle superior però primer haurà de convèncer la seva família ja que els seus pares li han dit que ha de posar-se a treballar perquè pugui ajudar-los.

Nam, també Akha, començarà el proper curs l'últim any dels seus estudis de grau en Turisme. Haurà de realitzar un projecte de fi de grau durant tot el curs. Ens complau que Nam ja no necessiti la nostra ajuda, ha trobat una feina a temps parcial en una cafeteria i a més dos dels seus germans ja treballen i poden ajudar la seva família.

Hem realitzat dues visites posteriors a la College on estudia Pond i a l'escola de Mei. Vam poder conversar allà amb algunes de les seves professores, que ens van confirmar que totes dues són bones estudiants i aproven les assignatures sense dificultat.

La finalitat d'aquestes beques és intentar que les noies tinguin un futur millor que el que els esperava per les condicions socioeconòmiques de les seves famílies, aconseguir que siguin autosuficients i puguin finalment ajudar també a les seves famílies i a les seves comunitats amb un treball ben remunerat i més digne. Creiem que els resultats de moment són molt satisfactoris.

 

Aprofitem per agrair la contribució que socis / es, voluntaris / es, donants com Imma i col·laboradors / es com Yui realitzen a aquest projecte. Sense la seva ajuda seria impossible !

Darrera actualització de dijous, 21 de gener de 2016 06:53